Család- és gyermekjóléti szolgáltatások a járvány idején – részletes információ

A Rákosmenti Család- és Gyermekjóléti Központ járványhelyzetben is igyekszik segítséget nyújtani a kerületi polgároknak és a közintézményekbe járó gyerekeknek.

A koronavírus járvány terjedésének megelőzése és minimalizálása érdekében személyes ügyfélfogadásra csak krízishelyzetben van lehetőség. Intézményünk munkatársai egyébként telefonon és online elérhetőségeinken érhetők el.

Krízishelyzet esetén is kérjük, hogy elsőként telefonos vagy elektronikus elérhetőségeinken keressenek minket!
Nyitvatartási időben használható elérhetőségek:
Telefon: 06 1-256-2090
Email: info@rcsgyk.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Kedd-Szerda-Csütörtök: 8:00-16:00
Péntek: 8:00-14:00

Munkaidőn kívül hívható készenléti telefonszám: 06 20-340 3981

A járvány ideje alatt nyújtott online szolgáltatásokról, idősgondozási ellátásról, közösségi pszichiátriai ellátásról és iskolai, óvodai szociális munkáról az alábbiakban olvashatnak részleteket.

Idősgondozás a járványhelyzetben

Étkeztetés
A Gondozási Központokban, klubokban jelenleg az étkeztetés elvitellel/helyben szolgáltatás szünetel. Ellátottjaink részére kiszállítással biztosítjuk az ebédet. Az ebédet egyszer használatos dobozokban szállítjuk.
Aki kora, egészségi állapota, szociális helyzete miatt nem tudja a napi egyszeri meleg ételt biztosítani önmaga vagy hozzátartozója részére, azon személyek szociális étkeztetésben részesülnek. Az étkezés térítési díja jövedelemfüggő.

Házi segítségnyújtás
Házi segítségnyújtás keretében azon személyek részére nyújtunk segítséget, akik természetes támogató környezettel nem rendelkeznek, ezért ellátásuk, gondozásuk kizárólag szociális ellátás keretében oldható meg.

Nappali ellátás
A veszélyhelyzetre való tekintettel a nappali ellátás szolgáltatás elemei átalakításra kerültek. A társasági események, programok jelenleg szünetelnek. Klubtagjainkkal telefonon tartjuk a kapcsolatot. Az önálló életvitelük fenntartása érdekében kérés esetén segítséget nyújtunk.(csekkfeladás, bevásárlás, receptkiváltás…)
Nappali ellátás keretébe működő demens klubunk is szünetel.

Intézményeink elérhetőségei munkaidőben:

Holdsugár Gondozási Központ: 258-46-60 vagy 257-95-65 email: holdsugar@reszk.hu
Vezető gondozó: Fehérné Kugler Andrea
Nappali ellátás vezető: Balás Zsuzsanna

Liget Gondozási Központ: 257-63-35 email: liget@reszk.hu
Idősellátás szakmai vezető: Horváth Mariann

Rákoskerti Idősek Klubja: 257-20-13 rakoskert@reszk.hu

Nappali ellátás vezető: Jávor Molnár Katalin

Közösségi pszichiátriai ellátás járványhelyzetben

A közösségi pszichiátriai ellátás személyes találkozást igénylő szolgáltatásai a járvány ideje alatt nem üzemelnek. Erről értesítettük minden ügyfelünket. Régi és új ügyfeleink számára telefonos ügyeletet és tanácsadást biztosítunk ügyfélfogadási időben.
Telefonszámaink: 253-5244, 253-5245
Ügyfélfogadási idő:
Hétfőtől-csütörtökig: 9:00-15.00 óra között
Pénteken: 9:00-13:00 között

Megerősített online jelenlét az iskolai, óvodai szociális munkában

Iskolai, óvodai szociális segítőink megerősített online jelenléttel, Facebookon, Instagramon, chat-en, telefonon segítenek a 17. kerületi közintézményekbe járó gyerekeknek, szüleiknek és a pedagógusoknak.
Munkatársainkat munkaidőben elérhetik a Család- és Gyermekjóléti Központ telefonszámán és e-mail címén. Ezen kívül folyamatos chat ügyeletet biztosítanak megújult Facebook és Instagram csatornánkon. Részleteket alább olvashatnak erről.
Elérhetőségek nyitvatartási időben:
Telefon: 06 1-256-2090
Email: info@rcsgyk.hu
Nyitvatartás:
Hétfő-Kedd-Szerda-Csütörtök: 8:00-16:00
Péntek: 8:00-14:00

Online csatornáink:
A felsősök, középiskolások, szüleik és pedagógusaik a Kamasz_ok Facebook oldalon (https://www.facebook.com/kamaszok17/) és a Kamasz_ok Instagram csatornán találnak hasznos információkat, az alsósok és az óvodások pedig az Ovis_ok Facebook oldalon (https://www.facebook.com/ovisok17/). Mindegyik csatornán chat ügyeletet biztosítunk, vagyis lehet privát üzenetet is írni, amire kollégáink munkaidőben azonnal válaszolnak.

Milyen ügyben adunk tanácsot? Családon belüli és kortárs konfliktusok, tanulási, időgazdálkodási, gyermeknevelési problémák, függőség, testi, lelki változások és problémák, tudatos internethasználat, bántalmazás.

Akik az online csatornákat szerkesztik: Iskolai, óvodai szociális segítők, pszichológusok a Rákosmenti Család- és Gyermekjóléti Központból.

Kövessék, ajánlják online csatornáinkat is! Mindenkinek igyekszünk segíteni.